27.05.2020 13:29
Поділитися

Що приготувати із яєць: ТОП-5 простих страв


Одним із найважливіших продуктів харчування вважаються яйця. Вони – справжнє джерело вітамінів, корисних мікроелементів та довго зберігають відчуття ситості. Недарма саме яйця найчастіше готують на сніданок, проте цей продукт може бути і корисним перекусом, обідом чи легкою вечерею.

Що ще можна приготувати з них, крім традиційної яєчні? Пропонуємо вам 5 простих і смачних рецептів, які обов’язково варто спробувати.

Яєчня в тості

Яскраво, смачно та й простішого приготування неможливо придумати. І головне, що інгредієнти для такого сніданку знайдуться в кожному домі.

Інгредієнти:

  • 1 шматок хліба для тостів;
  • 1 яйце;
  • оливкове масло;
  • сіль, перець, спеції – за смаком.

Як приготувати:

  1. В тості за допомогою звичайного стакану вирізати круг.
  2. Обсмажити тост з однієї сторони до золотистої скоринки. Перевернути і влити у вирізане коло яйце. Далі приправити сіллю.
  3. До готового сніданку додати перець та спеції за смаком.

Легкий салат з яйцями та редискою

Чудовий рецепт для всіх, хто стежить за фізичною формою.

Інгредієнти на 4 порції:

  • відварені яйця – 4 шт.;
  • пучок редиски;
  • огірки – 3 шт.;
  • зелена цибуля – за смаком.
  • сіль, перець – за смаком.
  • заправити можна або оливковою олією, або сметаною.

Як приготувати:

  1. Нарізати редиску  тоненькими кільцями. Також кільцями нарізати огірки.
  2. Яйця нарізати кубиками.
  3. Нарізати цибулю кільцями і змішати з усіма інгредієнтами.
  4. Додати спеції, заправку і все перемішати.

Омлет

Одна із найпростіших страв. Кожного ранку омлет може бути іншим завдяки додаванню найрізноманітніших інгредієнтів. Пропонуємо простий рецепт омлету з молоком і травами.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 1 ст. л.;
  • тертий сир;
  • сіль, перець – за смаком;
  • приправи за смаком: кріп, петрушка, базилік, розмарин і т. д.).

Як приготувати:

  1. Яйця вилити в тарілку. Додати сіль, перець, молоко та збити.
  2. На середньому вогні нагріти сковороду, покласти шматочок вершкового масла і влити яйця.
  3. Далі додати тертий сир та приправи. Кожного ранку можете експериментувати з омлетом завдяки додаванню різних інгредієнтів: наприклад, гриби, спаржа, помідори, перець, кабачок, шинка і т.д.).

Яєчний суп

Цілком реально приготувати смачний та ситний суп всього за декілька хвилин. До того ж, не обов’язково бігти за додатковими інгредієнтами, можна все необхідне знайти в холодильнику просто зараз.

Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;
  • помідори – 5 шт.;
  • часник – 2 зубчика;
  • зелена цибуля – 50 г;
  • кріп – 40 г;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • сіль, перець – за смаком;
  • бульйон або кип’яток – 0.5 л.;

Як приготувати:

  1. В каструлю влити рослинну олію і поставити на невеликий вогонь.
  2. Подрібнити часник і додати до розігрітої олії. Відразу дістати часник. Таким чином ви ароматизуєте її і ваш суп буде мати дуже апетитний запах.
  3. Додати до олії порізані четвертинками помідори.
  4. Після цього додати бульйон чи кип’яток і все разом довести до кипіння.
  5. Розбити в миску куряче яйце, додати щіпку солі і добре збити вінчиком. Вилити в кип’ячену воду, добре перемішуючи.
  6. Зелень дрібно порізати, додати в суп, посолити, поперчити за смаком. Ще раз довести все до кипіння і можна подавати до столу.

Яєчний пиріг із зеленою цибулею

Яєчний пиріг – це чудовий варіант сніданку та обіду, а ще його можна подавати замість хлібу до перших страв. Особливо актуально приготувати пиріг із зеленою цибулею зараз – в сезон свіжої зелені.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно – 200 г;
  • яєчний жовток – 1 шт.;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сода 1/4 ч. л.;
  • сіль 0,5 ч. л.;
  • холодна вода – 2 ст. л.;

Для начинки:

  • відварені яйця – 5 шт.;
  • великий пучок зеленої цибулі;
  • сир – 200 г;

Для заливки:

  • яйця – 4 шт.;
  • вершки – 2 ст. л.;
  • сіль, спеції – за смаком.

Як приготувати:

  1. Готуємо пісочне тісто. До борошна додати сіль та соду, перемішати. Потім додати порізане шматочками вершкове масло і перетерти все руками. Додати яєчний жовток, холодну воду і швидко замісити тісто. Далі зібрати його в грудку, загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на пів години.
  2. Начинка. Дрібно порізати пучок зеленої цибулі. Відварені яйця нарізати кубиками і з’єднати з цибулею.
  3. Дістати тісто з холодильника, тонко розкачати та викласти у форму. На тісто викласти натертий сир та яйця з цибулею.
  4. Тепер готуємо заливку. 4 яйця перемішати, додати сіль, спеції та вершки. Ще раз все перемішати. Залити пиріг цією сумішшю.
  5. Випікати в духовці пів години при температурі 200 градусів.

 

Всі випуски кулінарного шоу «Перше, друге та компот» ви можете знайти на нашому сайті. Прості та корисні рецепти, лайфхаки приготування добре знайомих страв та авторські рецепти Віктора Бронюка дивіться просто зараз онлайн.

Також по темі: Що приготувати із картоплі: 5 простих рецептів на кожен день ТОП-5 простих та оригінальних страв із гречки «Перше, друге та компот»: ТОП-3 рецепти українського борщу

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

27.05.2020 13:29



Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: