01.04.2020 15:49
Поділитися

Що приготувати із картоплі: 5 простих рецептів на кожен день


Картопля – це найбільш універсальний овоч на кухні кожної української сім’ї, адже неможливо перерахувати ту кількість страв, в яких вона використовується. Проте якщо вам вже надокучила звичайна варена чи смажена картопля, а захотілось спробувати цікаві і не надто складні страви – редакція ICTV.UA зібрала 5 рецептів із картоплі на кожен день, які під силу кожному.

Картопляна запіканка по-французьки

Інгредієнти:

  • картопля – 500 г;
  • сир твердий – 200 г;
  • молоко – 2 ст.;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль, часник, вершкове масло – за смаком.

Як приготувати:

  1. Очистити картоплю, нарізати тонкими шматочками і викласти в ємність для запікання.
  2. Кожен шар посипати дрібно порізаним часником, змішаним з сіллю.
  3. Збовтати яйця з молоком і залити цією сумішшю картоплю.
  4. Зверху посипати натертим сиром і вершковим маслом.
  5. Запікати в духовці протягом 45 хвилин при температурі 180 градусів.

Картопляні зрази з грибами

Інгредієнти:

  • картопля – 10 шт;
  • шампіньйони – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • молоко – 150 мл.;
  • вершкове масло – 20 г;
  • борошно – 5 ст.л.;
  • рослинне масло – 200 мл.;
  • панірувальні сухарі – 200 г;
  • сіль, перець – за смаком.

Як приготувати:

  1. Відварити картоплю. Із картоплі зробити пюре, додавши молоко і масло.
  2. Обсмажити цибулю з грибами на рослинній олії.
  3. Далі сформувати зрази, а саме: викласти в долоню 1 ст. л. пюре, по центру викласти 1 ст. л. грибів, зверху додати ще 1 ст. л. пюре і сформувати котлетку, обваляти її в паніровці та обсмажити до рум’яної скоринки на рослинній олії.

Картопляні крокети з сиром

Інгредієнти:

  • очищена картопля – 500 г;
  • молоко – 30 мл.;
  • напівтвердий сир – 100 г;
  • борошно – 1 ст.л.;
  • вершкове масло – 70 г;
  • 1 яйце;
  • панірувальні сухарі – 70 г;
  • сіль за смаком.

Як приготувати:

  1. В підсоленій воді відварити картоплю. Приготувати пюре, додавши вершкове масло та підігріте молоко. Чекати поки все охолоне до кімнатної температури.
  2. Натерти сир на дрібну тертку. Збити яйце.
  3. Сформувати невеликі кульки: відокремити від картопляної маси невелику порцію пюре, розплескати, покласти всередину сир і сформувати кульку діаметром близько 3 сантиметрів. Запанірувати її в борошні. Далі вмочити в яйце, панірувати в сухарях, знову в яйце і ще раз в сухарях.
  4. Сформовані крокети обсмажити у фритюрі при температурі 170 градусів до рум’яної скоринки (приблизно 2 хвилини).

Деруни

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • яйця – 2 шт.;
  • 1 крупна цибулина;
  • борошно – 2 ст.л.;
  • рослинне масло – для обсмажування;
  • сіль, перець – за смаком;
  • зубчик часнику – за бажанням.

Як приготувати:

  1. Очистити картоплю і цибулину, натерти на дрібній тертці. За бажанням додати часник. Перемішати отриману масу.
  2. Додати яйця і борошно. Добре перемішати.
  3. Посолити та поперчити тісто і знову перемішати.
  4. Розігріти в сковороді 2-3 ст. л. рослинного масла, набирати ложкою картопляну масу та обсмажувати круглі оладки до рум’яної скоринки.
  5. Подавати готові деруни зі сметаною та овочами.

Вареники з картоплею

Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;
  • борошно – 800 г;
  • вода – 400 мл.;
  • сіль – 1 ч.л.
  • за смаком: вершкове масло чи сметана. Для шкварок – цибуля та сало.

Як приготувати:

  1. Відварити картоплю, посолити, зробити з неї пюре.
  2. Насипати в миску половину борошна, налити води, додати сіль, все перемішати.
  3. Поступово додавати іншу половину борошна. Замісити тісто.
  4. Розділити тісто на кілька частин. З частини тіста скатати ковбаску та порізати її на шматки. Обваляти ці шматки в борошні і розкачати з них круги діаметром 4-5 сантиметрів. Далі в центр покласти картоплю і сплюснути краї руками.
  5. Відварити вареники у соленій кип’яченій воді приблизно 2-3 хвилини.
  6. У готові вареники за смаком додати вершкове масло, або сметану.
  7. Щоб було ще смачніше – подавати зі шкварками. Для цього необхідно обсмажити нарізане кубиками сало разом із цибулею.

Смачного!

А також не пропустіть на ICTV цієї суботи о 8:30 кулінарну програму «Перше, друге та компот», де на вас чекають смачні рецепти від Віктора Бронюка, які кожен зможе легко відтворити на власній кухні!

Також по темі: Перше друге та компот: розсольник, смажений хек і салат з сухариками - Випуск, 2 ТОП-5 простих та оригінальних страв із гречки «Перше, друге та компот»: ТОП-3 рецепти українського борщу

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

01.04.2020 15:49



Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

Увійти через соц. мережу

ВГОРУ
Вгору

    Повідомити про помилку

    Текст, який буде надіслано нашим редакторам: