5 рецептів для пікніка від ведучих ICTV

0 0 - 0 0

Мариновані курячі крильця і свинячі ребра

для барбекю

 Віталій Ковач стверджує, що найголовніше в приготуванні страви на вогні – це правильний жар. Для «ідентифікації» правильного жару ведучий радить потримати руку на рівні дека або решітки 5-7 секунд і, якщо температура правильна, Ви відчуєте легке печіння. Також, Віталій рекомендує, щоб ємність мангалу наполовину була заповнена вугіллям (бажано з твердих порід дерева) незалежно від його глибини.

Ведучий поділився двома улюбленими рецептами: мариновані курячі крильця і мариновані свинячі реберця.

Рецепт приготування маринованих курячих крилець (10 шт.)

Маринад:

– 2 ст. л. соєвий соус

– 1 ст. л. меду

– 2 ст. л. пісного масла

– 1 ст. л. звичайною або французької гірчиці

– 1 ч. л. куркуми, червоного або солодкого перцю (за смаком)

Спосіб приготування

Всі інгредієнти для маринаду змішати в каструльці або казанку і поставити на невеликий вогонь для того, щоб мед підтанув. Вмочити кожне крильце в маринад, вилити рідину на крила і дати їм настоятися 30 хвилин. Потім все викласти на решітку. При правильному вогні час приготування складе 15-20 хвилин.

Рецепт приготування свинячих реберець (0,5 кг)

Маринад:

– 1л кефір 1%

– 3 зубчики часнику

– пряні трави: італійські / середземноморські, барбарис, мату (по смак)

– 1 ст.л. солі

Спосіб приготування

Всі інгредієнти для маринаду змішати в однорідну масу. Для того, щоб свинина була більш соковитою, м’ясо потрібно маринувати не менше 2-х годин. Під час приготування Віталій радить користуватися щипцями, а не виделкою, щоб уникнути втрати соку. Час приготування 30 хвилин.

Ковач

Каре теля з овочами гриль

Ведуча «Ранок у Великому Місті» Юлія Зорій розповіла рецепт приготування маринованого каре теляти з овочами на грилі.

Для приготування розмаринової маринаду на 400г телятини Вам знадобиться:

– 2 гілочки розмарину

– 3 зубчики часнику

– 100 мл оливкової олії

– 1,5 ч.л. картопляного крохмалю

– 1 ч. л. італійських трав

– 1 ч.л. суміші мелених чорного, червоного, білого перців

Спосіб приготування

Очистіть часник і подрібніть лезом ножа. Розмарин порвіть руками. З’єднайте трави, суміш перців і крохмаль. Влийте масло, додайте часник і перемішайте. Промийте м’ясо і замаринуйте в суміші на 3 години, викладіть на решітку і обсмажуйте з двох сторін по 5 хвилин. Для декору Юлія радить викласти 2-3 листки салату ромен. Потім овочі розкладіть на решітку і прожарте з таким же інтервалом, як і м’ясо, за смаком додати сіль, перець.

Юлія Зорій

Цибуля на мангалі по-шведськи

Ведуча «Фактів» Олена Фроляк відкрила секрет приготування на мангалі цибулю в лушпинні (500г). Цікавий і незвичайний рецепт Олена привезла зі Швеції.

Викладаєте цибулю на решітку і періодично його перекочуєте. Таким чином, цибуля не смажиться, а запікається, зберігаючи соковитість і аромат. Потім його розрізаєте, змащуєте сиром «Філадельфія». Якщо під рукою немає даного сиру, то можна змішати сметану, сир, часник, зелень і улюблені спеції. Ця страва буде прекрасним супроводом до овочів на грилі.

Фроляк

Маринований лосось на грилі

А от Інна Шевченко пропонує на травневі свята покуштувати лосось в маринаді.

На 1 порцію вам знадобиться:

– 200 г лосося (або інший червоної риби)

– 4 ст. л. соєвого соусу

– 1 ст. л. меду

– 20г кунжутного зерна

– червоний перець за смаком

– будь-яка зелень для декору

Спосіб приготування

Змішайте мед, соєвий соус, перець. Замаринуйте в цій суміші рибу на 10 хвилин. Перекладіть рибу на деко або решітку, посипте кунжутом. Смажте 20-30 хвилин. Прикрасьте будь зеленню, подавайте з легким салатом.

шевченко

03.05.2015 10:10

0 0 - 0 0



Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ