Як ведучі ICTV готуються до Великодня

0 0 - 0 0

Олена Фроляк, ведуча програми «Факти»

Раніше на Великдень ми завжди їздили в моє рідне містечко Косів в Івано-Франківській області. Зараз розуміємо, що мамі одній приїхати до Києва легше, ніж усім нас збиратися і їхати туди. Так що цього року відсвяткуємо Великдень тут. Зберемо гарний кошик, всі разом підемо до церкви, а потім влаштуємо вдома день відпочинку. До речі, рушник для кошика мама вишивала своїми руками. Він у нас уже багато років, справжній сімейний рушничок!

великдень

Оксана Гутцайт, ведуча програми «Факти»

Великдень ми завжди з сім’єю відзначаємо в Києві. Раніше, коли у нас була тільки донька Еліна, завжди намагалися святити пасочки вночі. Тепер, коли молодшому синові Марку вже 5 років, це складно – він непосида, може поставити на вуха всю церкву. Тому ходимо на службу рано вранці. Потім влаштовуємо сімейний сніданок, а вдень відпочиваємо або гуляємо в парку, якщо дозволяє погода. Паски я не печу, їх нам передає мама. А для святкового столу готую багато легких салатів. Чоловік у цей час займається м’ясом – смажить його на мангалі. І, як справжній чоловік, до м’яса мене не підпускає!

великдень

Юлія Зорій, ведуча програми «Ранок у Великому Місті»

Великдень для мене – світле, благодатне, особливе свято. Цей день наповнює мене новими силами, енергією, відчуттям духовного очищення і спокою. З дитинства мені добре запам’ятався Чистий четвер, коли бабуся пекла паски. З самого ранку в цей день ми допомагали робити прибирання в будинку, а потім бабуся в красивому щойно випрасуваному домашньому одязі і білосніжній косиночці закривалася на кухні і починала замішувати тісто. В цей час у будинку мала бути повна тиша і спокій, атмосфера розуміння, любові і віри в Бога. Напевно, тому смачніших за бабусині паски я не куштувала! Думаю, обов’язково навчуся теж пекти паски саме за її рецептом. Зазвичай Великдень ми святкуємо в колі сім’ї. На щастя, цей рік не виняток. Обожнюю цей недільний ранок, коли за столом збирається вся родина, ми молимося і починаємо їсти те, що освятили в церкві.

великдень

Антон Равицький, ведучий програми «Ранок у Великому Місті»

Я не дуже релігійний, але, що стосується гастрономічної частини Великодня, – із задоволенням до цього приєднуюся. Якщо говорити серйозно, то, звичайно, це дуже хороше, обнадійливе свято. Цієї неділі ми з дружиною підемо дивитися на людей, які відзначатимуть Великдень, –сходимо до Софіївського, Михайлівського собору, в Лавру. Мені подобається, що в цей день люди посміхаються і стають неначе світлішими.

великдень

Павло Казарін, ведучий програми «Ранок у Великому Місті»

Для нашої родини це свято завжди було обов’язковим приводом зібратися разом – незалежно від географії кожного. І, крім символічного наповнення, для нас це було ще й важливе сімейне торжество. До того ж зі своїми кулінарними «обов’язками».

Раніше паски пекла бабуся – і всякий рік напередодні Великодня будинок пахнув свіжою здобою. Тих пасок вже немає, та й доля розкидала нас усіх по різних містах. Тому всякий рік в ці дні я думаю про те, чи правильно я витрачаю свій час. Хороший привід для того, щоб зупинитися і подивитися на самого себе збоку.

 

казарин

 

Андрій Ковальський, ведучий програми «Факти. Спорт»

У теперішній складний час такі свята, як Великдень, – чи не єдиний привід для радості. Обов’язково піду до церкви – правда, не впевнений, що на всю ніч. Цього року вирішив сам спекти паску за всіма канонами. Вже знайшов в інтернеті цікаві рецепти, до яких обов’язково додам щось від себе.

великдень

Джерело: hochu.ua

10.04.2015 14:21

0 0 - 0 0



Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ