Ведучий ICTV сів на дієту для гурманів

0 0 - 0 0

Справжній гурман і просто чоловік, який любить добре поїсти, Євген Гашенко сів на дієту. Відмовитися від м’яса намагається вже вдруге, але тепер він налаштований дуже рішуче. Причина всьому: бажання вести здоровий спосіб життя.

– Це вже друга моя спроба відмовитися від м’яса. До цього протримався близько півроку. Почав читати про шкоду м’яса, цікавитися аюрведичною системою харчування і її теорією про біологічну цінність продуктів, – розповідає Женя. – Тому я просто відмовився від м’яса і стежу, як мій організм на це реагує.

Женя

Женя зізнався, що любов до смачної їжі йому прищепили з дитинства. Щоб не зраджувати звичкам, почавши самостійне життя далеко від батьківського дому, довелося навчитись готувати.

– У батьківському домі завжди смачно готували, напевно, тому у нас було багато гостей. Мої друзі йшли від нас завжди ситими і задоволеними, – згадує Женя. – Коли став жити один, почав телефонувати мамі: «А як ти готуєш ту солянку, а як борщ?». І перша страва, яку я приготував під маминим керівництвом по телефону, було м’ясо. Але моєб коронною стравою, як каже дружина, став гарнір. Краще мене пюре ніхто не готує: потовкти, додати побільше масла, молока, і збивати поки не стане пухким.

Женя

Почавши підготовку під диктовку мами, з часом Женя перетворив цей процес в справжню творчість. Готувати за рецептами – для нього тепер занадто просто.

– Завжди готую з душею і ніколи за рецептом. Це тільки на перший погляд здається, що страва не вдалася, тому що мало солі або перцю. Насправді в ньому немає душі, – вважає ведучий. – Якщо хочу чимось здивувати, спочатку заглядаю в холодильник, потім шукаю в інтернеті рецепт. Побачивши поєднання продуктів, я вже розумію, що якщо додати вино в цей соус для спагетті, буде смачно. Ще люблю додавати спеції і красиво подавати. Виходить незвично і смачно.

Женя

Ведучий вирішив поділитися кількома власними рецептами з глядачами ICTV.

– Мій батько дуже смачно готував сухарі: хліб нарізав на кубики, обсмажував в духовці і поливав їх маслом з часником і сіллю. Я модернізував рецепт. Тепер роблю крутони: купую хліб, нарізаю шматочками і запікаю в тостері. Поки гарячий, натираю часником, солю, перчу і ріжу тонкими смужками. Ставлю в стакан і так подаю. Можу ще присипати італійськими травами. Батон йде за вечір! – хвалиться Женя.

Женя

Відмовившись від м’яса, тепер Женя віддає перевагу салатам.

– Поділюся моїм фірмовим рецептом теплого салату. За основу беру рукколу, помідор і слабосоленую сьомгу. Можна замість риби індичку: поперчити, посолити і обсмажити на оливковій олії. Нарізати тонкими смужками і додати в салат. Дуже смачно, не пошкодуєте!

31.01.2014 13:40

0 0 - 0 0



Дивіться на ICTV

Зареєструйтесь

Увійти, використавши ваші дані

Забули пароль?

Відновлення паролю

ВГОРУ